Als er íets is dat Rollz-gebruikers graag doen, is dat op vakantie gaan. Dankzij hun rollator en rolstoel ineen kunnen zij weer op reis. Daarom probeert Rollz al jaren een plek te krijgen op de Vakantiebeurs.
De organisatie verwees Rollz echter steeds door naar speciale zorgbeurzen. Kennelijk in de veronderstelling dat mensen die minder mobiel zijn, niet willen reizen. Wij weten wel anders! Plotseling kwam er last minute alsnog een plek beschikbaar… Deze editie staan we op de Vakantiebeurs van 10 t/m 14 januari 2018. U treft ons in Hal 10, stand B.004 (tegenover House of Britain).
Arjan Muis, directeur: “We zijn volhouders en hebben ons jaren achtereen ingeschreven. We willen per se Rollz op de Vakantiebeurs tonen, want van het leven genieten is enorm belangrijk voor onze klanten. Zij gaan heel graag op vakantie, bijvoorbeeld op cruise, of brengen een deel van de winter door in zonniger oorden. Andere Rollz Motion gebruikers reizen met hun partner de hele wereld over. Onze rollator en rolstoel ineen maakt dat mogelijk.” De Rollz Motion is de rollator en rolstoel ineen waarmee de actieradius van de gebruiker wordt vergroot.
Achter de begonia’s vandaan
Veelvuldig reizigster en Rollz-gebruikster Ellen Marinus is blij dat het nu gelukt is: “Mensen moeten weten dat je ook op vakantie kunt als je minder mobiel bent. Dankzij jullie product gaat dat juist prima. Terecht zeggen mensen die zich het kunnen permitteren: ik laat me niet achter de begonia’s manoeuvreren omdat ik een slechte gezondheid heb. Mensen nemen onder meer vrienden mee of kinderen als steun en toeverlaat.”
Onze derde reisgenoot
Ellen: “Onze derde reisgenoot is de Rollz Motion: zwijgzaam, maar wel betrouwbaar en robuust. Guus en ik hebben er al veel landen mee bezocht. Nu is er geen plek op de wereld waar ik niet kan komen. Ook de medewerkers van luchthavens zijn erg blij met deze opvouwbare rollator en rolstoel in een.”
De hele wereld over met rollator
Ellen herkent de huivering van medewerkers van reisorganisaties als ze horen dat een klant minder mobiel is. Daar heeft ze zelf regelmatig mee te maken. “Ze kunnen meestal niet inschatten wat een beperking inhoudt en gaan vrijwel altijd gelijk uit van het ergste scenario.” Voor mensen die onderweg intensieve medische ondersteuning nodig hebben zijn er gespecialiseerde medische reisorganisatie.
Volgens Ellen wordt het tijd dat de andere reisorganisaties inzien dat ook mensen met een rollator de hele wereld over reizen. “Er komt een andere doelgroep aan die er op uit blijft trekken en letterlijk een eind kan komen!”
Als laatste uit de bus
Het stel reist met verschillende reisorganisaties, afhankelijk van het aanbod in relatie met de prijs. “We hebben daar eigenlijk alleen maar goede ervaringen mee. Ik denk dat een rol speelt dat ik, tot nu toe, altijd de enige was met een beperking. Dat is dan wel op te vangen voor de gids, de chauffeur en mede-reizigers. Daarbij is Guus er natuurlijk en zorg ik er zelf zoveel mogelijk voor dat ik anderen niet hinder. Zo stap ik als laatste uit de bus, en voordat de groep komt zit ik er weer in.”
In Peru bij Machu Pichu hadden ze de Rollz Motion mee naar boven genomen met de gondel. De lucht daar is zo ijl, dat Guus spontaan een bloedneus kreeg en niet meer verder kon. Zo ging Ellen alleen een stukje wandelen op de top. Stomverbaasd aangekeken door reizigers die zelf totaal buiten adem eindelijk aan de top beland waren: mevrouw, hoe bent u hier zo gekomen?
De metro in Tsjechië is volgens hen met een rollator een stuk beter te doen dan die in Londen – “die is natuurlijk veel ouder en toen die werd aangelegd hadden ze nog helemaal geen rollators.”